dinsdag 7 augustus 2012

Tutorial 2 VB: De tweede stap (HelloWorld)

Tutorial 2: De tweede stap (HelloWorld)Nu Visual Basic voor je staat zie je dit venster. 


Dit is de pagina waar je altijd terechtkomt als je een nieuw project aanmaakt. Ik vertel nu even wat alles inhoud. 

Linksboven zie je een lijst met allemaal verschillende 'items', dit wordt de toolbox genoemd. (Tip!: Als je de toolbox niet kunt zien, typ je in ctrl+alt+x!) Deze items kun je in het venster plaatsen van je ernaast ziet (dit kun je aan de bovenkant herkennen, er staan 'Form1'). 

Onderin zien je een venster 'Error List'. Hier kun je zien, als er fouten zijn in je applicatie. Het eerste tabblad 'errors' geeft de foutmeldingen aan. Het tweede tabblad 'Warnings' geeft de waarschuwingen aan (bij errors kun je je applicatie niet starten, maar als er een waarschuwing staat bij 'Warnings' kun je je applicatie wel uitvoeren!). Het tabblad 'Messages' is voor de informatieve meldingen. 

Rechtsboven zie je het venster 'Solution Explorer'. Dit is het venster waar je andere bestanden van je applicaties weer kan bereiken (je hebt bijvoorbeeld een settings-window gemaakt, hier kun je dit scherm ook weer terugbrengen.

Rechtsonder zie je het venster 'Properties'. Dit is het venster waar je de instellingen van een bepaald item uit de toolbox kunt wijzigen.

Nu beginnen we aan het eerste project!

Tutorial HelloWorld

Om te beginnen sleep je 1 button en 1 label in het venster. (je kunt buttons en labels vinden in de toolbox) (Tip!: Als je de toolbox niet kunt zien, typ je in ctrl+alt+x!) Zoals dit:Nu je dit hebt kunnen we beginnen met het programmeren van de code. We beginnen om Button1 te programmeren (de standaard naam voor een button, de naam kun je veranderen in het venster 'settings'). Om button1 te programmeren, klik je op button1 snel achter elkaar 2 keer. Dan zie je dit.

Wat we nu willen doen is een actie creëren, waarbij als je op de knop/button klikt het label veranderd in HelloWorld. Typ nu de tekst in het venster over, dan staat hieronder de uitleg.


Uitleg

Om de tekst van het label te laten veranderen, moet je 'Label1.text = "HelloWorld"' gebruiken. Maar waarom? In 'Label1.text = "HelloWorld"', staat Label1 voor het label waarvan je de tekst wil  veranderen. Text staat voor de tekst van Label1. 
De '=' wil aangeven dat label's 1 tekst HelloWorld moet worden.

- Zou je een reactie kunnen neerzetten?? Dit helpt enorm met de tutorialproductie! Alvast bedankt voor het lezen!:)

Dit was het einde van de tutorial.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten