woensdag 8 augustus 2012

Tutorial 4 VB: Variabelen


Tutorial 4: Variabelen

In deze tutorial ga ik laten zien wat variabelen in Visual Basic zijn.

Ok nu beginnen we, eerst moet je wat weten over variabelen in Visual Basic. Zoals je waarschijnlijk al weet zijn variabelen waardes die kunnen verschillen (zoals nummer en tekst). In Visual Basic wordt ook veel met variabelen gewerkt. Meestal is dit om waardes op de achtergrond op de slaan. Ik geef een voorbeeld.

Jan loopt in het bos, en hij moet bij zijn oma zijn. Het huisnummer heeft hij van z'n moeder gekregen. Het huisnummer is 13.

In dit verhaaltje zie je dat jan het nummer 13 onthoud, wat in het echt de computer is. Jan onthoud dit nummer in z'n geheugen (zoals een computer dit ook doet). Daarna 'leest' hij dit uit om bij het juiste huisnummer te komen.
Nu is dit verhaal een beetje vaag, maar eigenlijk gaat het in computers ook zo. Dit is een voorbeeld hoe we waardes in VB aanmaken:

Dim nummer1 As String
Dim nummer2 As String

'Dim' staat hier eigenlijk voor aanmaken. Wat hierna staat is de naam die je aanmaakt (in dit geval nummer1 en nummer2). 'As String' wil eigenlijk aan Visual Basic vertellen dat we een stringwaarde willen aanmaken.

Boolean - Dit is eigenlijk een schakelaar. Een boolean kan gezet worden op true of op false
Integer - Dit kan alleen een nummer zijn!
Long - Dit kan een lang nummer zijn
Short - Dit kan een kort nummer zijn. 

Hier wil ik graag mee afsluiten, tot de volgende tutorial!

- Zou je een reactie kunnen neerzetten?? Dit helpt enorm met de tutorialproductie! :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten